úterý 27. září 2016

Ne úplně typický pokojík pro holčičku / Atypical kidsroom for a little girl

Tak jo, přiznávám, že tohle asi není úplně typický pokojík pro malou holčičku. Mařenka však také není tou malou typickou holčičkou. Pro ni není problém navléci se do princeznovských šatů, nasadit si korunku a jít si hrát třeba s dinosaury.

A cože tu máme nového a proč se opět vracím k tématu dětských pokojů?(i když k němu se budu vracet asi častěji, protože mě baví moc) Máme nově vymalováno.  Potřebovala jsem pokoj pocitově "zateplit", zútulnit a zároveň z něj udělat ještě trochu více pokoj holčičí. K tomu mi postačila právě výmalba na zdi za postelí. Motiv "hor" se poměrně často opakuje ve skandinávských pokojíčcích, ale to mě ani tak nevadilo. Pudrově růžové hory však jen tak neuvidíte. A světe div se - ono to i dobře vypadá. Maruška také dostala nový noční stolek. Byl už potřeba, protože se nám tu poslední dobou začalo povalovat čim dál víc serepetiček jakou jsou prstýnky, gumičky, sponky a jiné drobné poklady. Teď jsou pěkně schované v zásuvkách.

Protože je Maruška v podstatě od narození dítě s vlastním názorem (a že ho umí projevit opravdu nahlas), tak nějak tuším, že se léta, kdy jsem měla možnost ji nadekerovat pokoj podle sebe, neúprosně blíží ke konci. A tak si to užívám, i když za její vydatné a zatím i roztomilé asistence.

Hezké dny,
Katka






5 komentářů:

  1. Katko to je krása! Moc pěkný pokojíček. Můžu se zeptat jakou barvu - značku používáš? Chystám se malovat stěnu v ložnici, tak budu ráda za doporučení, zda jsi spokojená.. Jinak jestli je Mařenka aspoň trochu po mamince, tak i změny v pokojíčku podle ní budou stát za to! To ale každopádně ;-) Hezké dny. Ahoj Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nino, předem ti chci moc poděkovat za tak milá slova. K barvám - teď jsem poprvé zkusila barvu od Swingcolor a velká spokojenost. Dobře kryje a cena také přijatelná. Míchají je např. v Bauhausu. Jinak chystám ještě jedno malé nahlédnutí do pokojíčku a to z druhé strany, tak doufám, že nezklamu. Hezké podzimní dny, PAPA

      Vymazat
  2. Krasna promena a ta ruzova je moc prijemna. Porad nechapu, jak detsky pokjicek muze vypadat i takto, ale asi to jde:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MArcel, děkuji. Myslíš takto naklizeně. Asi to jde... Ale jen do té doby, než si tam začnou děti opravdu samy hrát. Tady bych řekla, že je výhoda mít dvě patra. Mary se převážně zdržuje jen dole, takže bordel je zatím jen tu. Až se začne zdržovat více nahoře, věřím, že je po naklizeném pokoji. Jsem ráda, že udržím relativní pořádek dole... :-D PAPA, Katka

      Vymazat
  3. Wow, tak to je vážně suprově zařízený pokojíček. Mockrát díky za inspiraci. Taky se teď chystám něco udělat s pokojíčkem naší malé. Určitě tam chci vymalovat a koupit nějaké doplňky, dekorace a tak. Některé věci už nakoupené mám, teď nedávno jsem například objednávala takové moc pěkné dětské povlečení, jiné věci ale budu muset ještě objednat.

    OdpovědětVymazat