sobota 3. prosince 2016

S láskou pletené / Knitted with love

Dnes mám pro vás jeden moc fajn tip. Tip na dárek, nebo prostě jen tip na další úžasnou a hlavně českou tvorbu. Rodinná firma JUSTIN DESIGN s láskou plete bytové a módní doplňky. Každý z jejich produktů má svůj vlastní příběh a pyšní se jedinečným ručním zpracováním.

Dlouhé měsíce jsem všude možně a marně pošilhávala po nějakém kvalitním, pleteném polštáři. A když už jsem si myslela, že po několika letech vezmu do ruky háček a nějaký si snad uháčkuji (zřejmě vyšší moc raději zasáhla :-D), našla jsem jej u talentované a šikovné Zuzky Vojáčkové, která je zakladatelkou JUSTIN DESIGN. Zuzka v dohledné době plánuje rozšíření sortimentu zejména v módních doplňcích. U stávajících bytových doplňků zas plánuje nové vzory. Tuším, že je nač se těšit.

Moc se mně líbí ty propracované detaily. Vždyť detail dělá celek. Pletený polštář přišel krásně zabalen do hedvábného papíru v bílé dárkové krabici. Kovová cedulka s logem rodinné firmy, která zdobí polštář, je takovým malým puncem luxusu. Také žasnu z toho, že jedno oko je jak druhé. Tohle já bych prostě nedokázala. Je to také to, co u těchto ručních prací tak obdivuji, zvláště při použití tak silné příze. A asi vás nepřekvapí ani barva. Do odpočívacího koutku jsem zvolila světle šedé melé, které krásně vynikne jak na bílé tak i na černé židli, ale i na tmavě šedivé pohovce.

Celý koutek doplnil puf z hnědé ekokůže. Slyšeli jste někdy od rodičů větu: "Dej si ty nohy třeba na lustr!" Tohle je přesně můj případ. Ať už si čtu, nebo se dívám na film, musím mít nohy stále ve vzduchu. :-) A takový "bobík" je pro odkládání nohou naprosto ideální. Uvidíme, co vydrží, časem třeba našetřím na větší a kožený.

Pohodu, klid a nohy hore přeje
Katka










4 komentáře:

  1. Jo, tenhle vzor mam moc rada, nechala jsem si vloni udelat od mamky taky sedy, ale neni tak mekoucky, je z jineho matrose. A taky vidim novy koberec, ze jo?;-) Je to vse moc pekne, jako vzdy:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, tento také není úplně z nejměkčích, ale o to je hezčí... Spíš je na ozdobu než na spánek... Jj, mám nový koberec. Ráda bych mu věnovala ještě do Vánoc článek. Děkuji, Pa Katka

      Vymazat
  2. Prosím, kde se dají koupit ty krásné papírové hvězdy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, hvězdy byly k sehnání na LALA design. Nicméně i při druhém naskladnění byly beznadějně a ihned vyprodány...

      Vymazat